QNET TÜRKİYE’DE KADINLARLA BÜYÜMEYİ HEDEFLİYOR

Kadının çalışma hayatı içinde daha fazla yer alması ile ilgili birçok projeye imza atan doğrudan satış şirketi QNET Türkiye’nin Türkiye Pazarlama ve İletişim Müdürü Irmak Sütçü; “Yükseköğrenim görme fırsatı bulamamış ya da çocuk bakmak durumunda olan kadınlar öncelikle yarı zamanlı olarak doğrudan satış sektöründe çalışmaya başlayıp daha sonra da tam zamanlı olarak bu işle ilgilenebiliyor.” dedi.

Türkiye’de çalışmak için uygun koşullar yakalandığında çalışmaya hazır çok fazla kadın olduğunu belirten Sütçü, ‘’Ekonomik İşbirliği ve Çalışma Örgütü (OECD) verilerine göre kadın istihdam oranı Avrupa’da yüzde 70, doğrudan satışta ise bu rakam yüzde 80. QNET olarak biz de kadın çalışan sayımızı 2018’de daha da artırmayı planlıyoruz.”dedi.

Sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çeken QNET, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Halkalı Sevgi Evleri erkek voleybol takımı sponsoru. 2018’de ise kız takımı ile anlaşmak için çalışmaları başlattıklarını belirten Sütçü; ‘Küçük kızlarımızın özgüvenlerini kazanmaları için sporla desteklenmeleri gerekiyor. Biz de QNET olarak onların yanında olmaya özen gösteriyoruz. Yurt dışından gelen üst düzey yöneticilerimizle onları bir araya getirerek rol model alabilecekleri kişilerle bir araya getiriyoruz.” dedi. 

Y Kuşağı doğrudan satışı tercih ediyor!

Doğrudan satış sektörü genellikle kozmetik ve cilt bakım ürünlerinin satışı olarak algılansa da QNET, cilt bakım ürünleri ve kozmetik ürünleri yanı sıra turizm, özel saatler, su ve hava arıtma cihazları ile birçok alana dokunuyor. Dünya Doğrudan Satış Federasyonu’nun açıkladığı verilerle göre global cironun 182,5 Milyar Dolar olduğunu belirten QNET Pazarlama ve İletişim Müdürü Irmak Sütçü, Türkiye’de bu rakam 755 Milyon Dolar olarak açıklandı. Sektör olarak Türkiye’de ortalama yüzde 10’luk bir büyüme söz konusu. Türkiye genç nüfusa sahip bir ülke. Y Kuşağı doğrudan satış sektöründeki 9-6 saat sınırlaması olmadan çalışmayı seviyor. Bu anlamda da doğrudan satış sektörüne büyük bir ilgi söz konusu” dedi.

Asya kökenli QNET doğrudan satışı ve e-ticareti yüzde 100 olarak birleştiren bir firmadır. Sütçü; “Y Kuşağı teknoloji ile fazlaca ilgili. Artık alışverişlerinin çoğunluğunu internet üzerinden gerçekleştiriyorlar. Bu durumu önceden fark ettiğimiz için doğrudan satışı e-ticaret ile buluşturan ilk firmayız.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir