TUZUNUZU DA TATİLE ÇIKARTIN!

Kurban Bayramında et ve yağlı yemek ile birlikte şeker ve şekerli yiyeceklerin de tüketimleri artmaktadır.  Doktorlar özellikle şişmanlık, kabızlık, kalp-damar, mide, hipertansiyon ve diyabet hastalığı olan kişilerin bu dönemde beslenmelerine daha da dikkat etmeleri gerektiğini söylüyor. QNET Türkiye Uzman Diyetisyeni Işın Sayın; kurban bayramı için sağlıklı beslenmenin ipuçlarını verdi.

Fazla et tüketimine bağlı olarak bağırsak tembelliği, kilo problemi ve kalp hastalıkları olanların bu bayramda daha çok dikkat etmeleri gerektiğini belirten QNET Uzman Diyetisyeni Işın Sayın; “Et tüketimi bitkisel besinlerden oluşan bir öğün ile dengelenmeli. Yağsız pişirin veya yağlı pişirip yağını yemeden etin kendisini tüketin” dedi.

Sirkeli salata tercih edin!

Sayın, Kurban Bayramı’nda et ağırlıklı beslenildiği takdirde; kanda total kolesterol, trigliserit, VLDL, LDL düzeylerinin artacağını söyledi. Sayın; “Etleri mutlaka zeytinyağlı, sirkeli bol miktarda salata ile servis etmeliyiz. Zeytinyağı HDL kolesterolü yükselterek, kötü kolesterol ile mücadeleye yardım eder. Düzenli tüketildiğinde ise sirke; kanda yükselmesi istenmeyen lipidlerin (total kolesterol, LDL, VLDL, trigliserit), düşürülmesine yardımcıdır. Bu zeytinyağlı sirkeli sosu dökeceğiniz bol miktardaki salatada yer alan liflerle de istenmeyen yağların yükselmesi ve kabızlık engellenir” dedi.

Su Tüketimi Artırılmalı!

Kurban etlerinin yapısında doğal olarak bulunan sodyum minerali fazla. Bu nedenle Kurban Bayramı’nda yemeklerimizi az tuzlu yapılması gerektiğini hatırlatan Sayın; Sofranıza tuzluk koymayın ve gün boyu bol su tüketin. Böylece ödem ve yüksek tansiyon şikâyetiniz azalacaktır. Günde mutlaka 2-3 litre su içilmeli. Bayram ziyaretlerinde; meyve suları yerine açık çay, hamur tatlıları ya da çikolata yerine ise tadımlık sütlü tatlılar ya da az miktarda mevsim meyveleri tercih edilmelidir” dedi.

Yaşanacak bir hayat konseptiyle tüketiciyle buluşan QNET Türkiye, HomePure Nova su arıtma filtreleme sistemi ile doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunurken, yararlı mineraller bakımından zengin suları tüketicilerin kullanımına sunuyor.

QNET Hakkında

QNET, Avrupa ve Amerika’dan aldığı doğrudan satış sistemini kendi birikimleri ve e-ticaret ile birleştirerek yeni bir değer ortaya koydu. Dünya çapında milyonlarca bağımsız temsilcisiyle 100’e yakın ülkeye ulaşan QNET, 2010 yılında Türkiye’ye adım attı. Bugün QNET Türkiye, 135 bin bağımsız satış temsilcisinden oluşan güçlü bir networke sahip. Doğrudan satış sektörünün en önemli listeleri arasında gösterilen 100 Solid Top MLM Companies listesinde yer aldı.   2015 yılından beri Manchester City Spor Kulübü’nün resmi doğrudan satış sponsor olan QNET, Afrika Futbol Federasyonu (CAF) sponsorudur.  QNET Türkiye, 2014 yılında 8. Süper Kupa karşılaşmasının sponsorluğunu üstlendi; aynı zamanda TEGV, Koruncuk ve TOÇEV vakıfları ile işbirlikleri gerçekleştirdi. 2017 yılı Aile ve Sosyal Politikalar Spor Kulübü Voleybol Takımı sponsor olan QNET Türkiye, 2018 yılı Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü İstanbul Şubesi Kız Futbol Takımı sponsorudur.

 ‘Dünyaya değer katmak için kendini geliştir’ felsefesi ile hareket eden QNET, ürünlerini tasarlarken doğaya ve insana saygı prensibinden vazgeçmedi. Ürün kategorilerinin içinde Couleurs by QNET makyaj malzemeleri, erkekler için geliştirilen DEFY Erkek Cilt Bakım Ürünleri, Bernhard H Mayer saatleri, HomePure Nova su arıtma cihazı, Naturtres Şampuan ve Duş jeli  ile Physio Radiance cilt bakım ürünleri, Brille Premium ağız bakım ürünleri, Swiss e Learning Institute uzaktan eğitim platformu, Q-breaks konaklama ürünleri yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir